Trinaesti septembar je Međunarodni dan čokolade, a svetski dan čokolade je sedmog jula, ili jedanaestog jula, ili… Zar je uopšte važno? Čokoladoholičarima je ionako svaki dan – dan čokolade. U tome smo pronašli i motiv za današnju inspiraciju: neke od najinteresantnijih reklama za čokoladu širom sveta. 

Šta je nagrada za redovne kupce čokolade? Osim izgubljenih zuba, naravno

Američki The Chocolate Bar je u saradnji sa agencijom Greynyc osmislio šaljivu akciju za svoje redovne kupce: potpuno neobičnu karticu lojalnosti, sa rasporedom zuba. Svaka kupovina donosila je probušen zub na kartici, i sa 16 “izgubljenih” zuba, kupac je nagrađivan sa čokoladom po svom izboru.

the chocolate bar

Možda su mogli i sa nekim stomatologom da dogovore saradnju? :)

Energetska čokolada, rasteruje san kao vuk ovčice

Nemački Saatchi & Saatchi je za klijenta Scho-ka-kola uradio rešenje za print, kojim na upečatljiv i zabavan način prikazuje šta, zapravo, energetska čokolada radi: to je veliki, zli vuk što rasteruje ovčice koje ste taman počeli da brojite.

Scho-ka-kola

Ubijte svoju potrebu za slatkišima

Irska agencija Boys and Girls se poigrala rečima oglašavajući dodatak ishrani Slimsticks, koji reguliše apetit. “Ubijte svoju želju” poruka je koja stoji ispod čokoladnog mede koji “krvari”, odnosno, se topi:

slimsticks-kill-your-cravings-dead-bear

Ne može čovek da se ne zapita: kako bi izgledala reklama za, recimo, ubijanje želje za seksom?

Šta se sve pravi sa ukusom čokolade?

Za kraj, reklama za nešto što nije čokolada, ali može imati i taj ukus – kondomi :) Kama Sutra, proizvođač kondoma iz Indije, odlučio je da svoje kondome sa ukusom čokolade (i ispupčenjima) reklamira kao – sladoled. Interesantno poređenje :)

kama sutra chocolate condoms

Agencija koja je radila oglas je 1pointsize.

Da li vi pamtite neku reklamu za čokoladu? Koja vam se od ovih najviše dopada?

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.