Sinoć, 17. septembra, u Ljubljani je održana druga dodela nagrada za digitalne projekte u Sloveniji WEBSI – Internet prvaci. Za nagrade koje dodeljuju kompanija za istraživanje poslovnog interneta e-Laborat i revija Marketing magazin takmičila su se ukupno 103 projekta. O najboljim digitalnim projektima, osim žirija od preko 50 članova, odlučivali su i korisnici interneta.

Naziv Naj digitalne agencije 2013 je pripao agenciji Sonce.net, koja je pobedu zaslužila sa projektima za Si.mobil robnu marku ORTO, koja je pobedila u svim kategorijama u kojima je bila prijavljena. Naslov Generalnog internet prvaka 2013 i istovremeno pobednika među poslovnim internet stranicama dobilo je poduzeće Infinum za svoju web stranicu www.infinum.co.

naj digitalna agencija websi 2013 sonce net

Najviše prijavljenih bilo je u kategoriji poslovnih internet stranica – 16, sledi kategorija društvenih mreža i mobilnih aplikacija sa 15, odnosno 14 prijava. U kategoriji društvenih mreža pobedila je  ORTO knjiga kompanije Si.mobil, dok su u kategoriji mobilnih aplikacija prvo mesto podelile aplikacije iHELP kompanije MiDS i AS polica kompanije Adriatic Slovenica.

Među javnim organizacijama najbolje se plasirala internet lokacija Mesne opštine Ljubljana, u kategoriji turizam i slobodno vreme nagradu je osvojila Elanova radionica, koju je Elan napravio u saradnji sa agencijom Zadrga. Titulu najbolje internet trgovine ponovo je osvojila kompanija mimovrste=).

Za sve ocene, komentare i preporuke bilo je zaduženo 50 stručnih članova žirija, kojem je predsedavala Eva Aljančič, direktorica marketinga i prodaje u kompaniji Si.mobil.

Svi projekti koji su se takmičili za nagrade WEBSI su predstavljeni u zborniku WEBSI 2013 od 200 strana, u kojem se mogu naći podaci o najboljim ponuđačima (kompanijama i pojedincima) digitalnih usluga u Sloveniji.

Izvor: Marketing Magazin

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

1 komentar

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.