U kompaniji Hemofarm osnovan je novi IT servisni centar STADA Grupe. Kako se navodi u saopštenju, nova kompanija pod nazivom STADA IT Solutions d.o.o. osnovana je sa ciljem da pruža IT usluge celoj STADA Grupi širom sveta. Centar će zapošljavati 60 stručnjaka iz Hemofarma i u bliskoj budućnosti biće otvoreno još 25 novih radnih mesta, a Hemofarm je već započeo proces angažovanja ljudi. 

Usluge koje će pružati nova kompanija obuhvataće konsalting, razvoj i sveobuhvatnu podršku savremenim informacionim sistemima i novim projektima, koji će se na početku uglavnom odnositi na SAP i Microsoft. U planu je dalje proširivanje portfolija u budućnosti.

Kompanijom STADA IT Solutions d.o.o. rukovodiće Angela Weissenberger, direktorka za Informacione tehnologije u STADA Grupi, odgovorna za IT na nivou cele Grupe, i Dušan Milutinović, član Odbora direktora Hemofarma zadužen za finansije.

“Ovaj projekat STADA Grupe izražava poverenje u naše IT kolege iz Srbije sa kojima imamo veoma uspešnu dugoročnu saradnju i pokazuje značajnu ulogu koju Hemofarm ima u Grupi. Osnivanje STADA IT Solutions predstavlja veliko priznanje za IT stručnjake u Srbiji i rešenje za velike uštede uz zadržavanje postojećih i istovremeno otvaranje novih radnih mesta.

Iskustvo i kompetentnost naših IT kolega iz Hemofarma omogućavaju da STADA IT Solutions postane međunarodni nadležni IT centar za celu Grupu, eliminišući potrebu za angažovanjem skupih konsultantskih kompanija za implementaciju i unapređenje SAP i Microsoft projekata” – izjavila je Angela Weissenberger.

Sedište nove kompanije će biti u Vršcu, dok će u Beogradu biti otvoreno predstavništvo.

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.