Reklamne agencije koriste društvene mreže za dobijanje novih poslova, pri čemu najbolju ocenu daju mreži LinkedIn. U istraživanju koje je sprovela američka kompanija RSW/US 46 odsto ispitanih je navelo LinkedIn kao najvažniji alat na internetu za dobijanje novih poslova. Slede ga blogovi sa 24 odsto, SlideShare sa 21 odsto, te Facebook i Twitter sa po 14 odsto, dok Google koristi tek 2 odsto ispitanih.

Iako su prisutni približno isto vremena na internetu, LinkedIn i SlideShare ne uživaju isti ugled među poslovnim ljudima, barem kada je reč o stvaranju poslovnih kontakata. Mark Sneider, predsednik RSW/US, smatra da je to zbog toga što LinkedIn doživljavamo kao “više korporativan” od mreže SlideShare, a potrebno je manje uloženog truda u vezi sa održavanjem i efikasnom upotrebom.

slideshare rswus

Izvor: RSW/US

Iako čak 92 odsto anketiranih direktora agencija koristi društvene medije za razvoj novih poslova, što je značajan porast poređeno sa 2009. godinom kada je to izjavilo 58 odsto ispitanika, ali se koriste sa svega nekoliko kanala. U najvećoj meri to su LinkedIn i Facebook.

Rezultate istraživanja u celosti možete preuzeti sa stranice RSW/US.

Izvor: AdWeek

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

1 komentar

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.