Događaji

POMP Forum 2013: Sadržinski marketing je novi marketing

Juče je u Ljubljani održana četvrta po redu međunarodna strukovna konferencija o sadržajnom (content) marketingu POMP Forum.

Posetioci su imali prilike da od priznatih međunarodnih stručnjaka slušaju o značaju pripovedanja, moći i uloge priče, zašto je sadržajni marketing uspešan i kako da sami kreiraju priče o svojim kompanijama i brendovima.

Tema

Centralna tema ovogodišnje konferencije bilo je pripovedanje, posredovanje i kreiranje sadržaja, odnosno storytellingpričanje priča u marketinške svrhe.

Svako od predavača iz sopstvenog iskustva je preneo značaj kvalitetne priče, na koji način se uz pomoć pričanja priča dostiže korporativni uspeh.


 

Predavači

Igor Savič (PM, poslovni mediji, SLO)
Frank Rose (Deep Media, SAD)
Kitty Finstad (August Media, VB)
Clemens Koob (Zehnvier, CH)
Nenad Senić (Disput, SLO)
Paul Kurzeja (VB)
Igor Savič, Primož Inkret (PM, poslovni mediji, SLO)
Branko Čakarmiš (Proplus, SLO)

Nagrade

Za najbolju štampanu reviju nagradu je dobio Akrapovič Lifestyle magazine kompanije Akrapovič, a za najbolji medij internet komuniciranja odabran je Obzornik International Zavarovalnice Triglav.


 

Najboli godišnji izveštaj je Izveštaj o mrežnoj sigrnosti 2012 (Poročilo o omrežni varnosti za leto 2012) javnog zavoda Arnes.

Najbolji digitalni medij je Telemachova digitalna revija Telemag.

Najbolju aplikaciju imaPetrol, a na društvenim mrežama najbolje komuniciraju Ekolozi bez granica (Ekologi brez meja) (@ocistimo).

Organizacija

Organizator POMP Foruma je slovenačka agencija PM, Poslovni mediji, a utisci sa ovog događaja pokazuje da su zaista uigrani u njegovoj organizaciji. Osim manjih izmena u redosledima predavanja i zanemarljivog odstupanja od satnice, sve drugo je najboljem svetlu predstavilo agenciju PM kao organizatora.

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

1 komentar

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.