Žiri ovogodišnjeg takmičenja za najbolje medijske projekte Sempler, koje se odvija u okviru Seminara medijskih trendova (SEMPL), vodiće Biljana Kolaković, regionalna izvršna direktorka srpske medijske agencije Universal Media.

U okviru 15. Seminara medijskih trendova (SEMPL) koji za 28. i 29. novembar 2013. u Portorožu priprema društvo Media Pool u saradnji s revijom Marketing magazin, ove godine će se već jedanaesti put zaredom organizovati takmičenje  za najbolje medijske projekte godine – Sempler. Medijski stratezi, klijenti i mediji predstavljaju svoje najbolje projekte i bore se za zlatne semplere u šest takmičarskih kategorija kao i glavnu nagradu veliki sempler, koja se dodeljuje najboljoj medijskoj strategiji za proteklu godinu.

U žiriju za nagrade Sempler svake godine su ugledni stručnjaci za medije i komunikacije iz jadranske regije. Ovogodišnji devetočlani žiri vodiće Biljana Kolaković, regionalna izvršna direktorka srpske medijske agencije Universal Media Beograd. Pored nje, prijavljene medijske strategije ocenjivaće još Silvana Ban, direktorka za brending i medije u hrvatskom telekomunikacionom društvu Tele2 Croatia, Davor Bruketa, kreativni direktor u hrvatskoj marketinškoj agenciji Bruketa & Žinić OM, Saša Đurđević, specijalista za medijsko planiranje i zakup u srpskoj medijskoj agenciji OMD Media Beograd, Barbara Modic, direktorka slovenačke medijske agencije Pristop Media, Bojan Rendulić, direktor digitalne medijske agencije Fastbridge iz Srbije, Darja Teržan, vođa strateškog marketinga i razvoja u Mlekarni Celeia, Zoran Leban Trojar, partner i direktor slovenačke agencije Sonce.net te Senad Zaimović, direktor marketinške agencije Fabrika iz Bosne i Hercegovine.

Takmičenje Sempler prošle godine je doživelo brojne promene jer se područje medija u protekloj deceniji korenito promenilo, pri čemu se javila i potreba za drugačijim kategorijama, pravilima ocenjivanja i načinu prijave radova. Učesnici će se za zlatne semplere boriti u sledećih šest kategorija: A – strateška upotreba medijskog interneta, B – inovativna upotreba komunikacionog kanala, C – najbolja ciljana akcija, D – najbolja iskustvena akcija, E – najbolja upotreba digitalne okoline i F – najbolja akcija na društvenim mrežama.

Članovi žirija u ocenjivanju prijavljenih radova u obzir će uzeti pet kriterijuma: idejno rešenje medijske akcije, odgovarajuće ciljanje i razumevanje potrošača, poređenje između ciljeva i postignutih rezultata (ROI), inovativnost u traženju (novih) komunikacionih puteva i stepen aktivacije i motivacije ciljne grupe kroz medijsku strategiju i implementaciju.

“Odlična medijska akcija je ona koja uspe da aktivira potrošače, postigne željene poslovne rezultate i pri tome ostvari najveću isplativost investicije,” kaže Biljana Kolaković, predsednica žirija takmičenja Sempler.

Po njenim rečima u jadranskoj regiji ima mnogo inovativnih predloga medijskih strategija.

“Međutim, na žalost retko koja se realizuje, prvenstveno zbog ograničenih budžeta i zahteva potrošača koji na našim tržišti uglavnom dolaze iz oblasti proizvoda široke potrošnje. Najveći napredak napravljen je u digitalnim akcijama gde vidim i najviše mogućnosti za inovativne medijske strategije,” ocenjuje Kolaković.

Prijave radova na takmičenje Sempler biće otvorene od 12. septembra 2013.

O autoru/ki

marketing ITD

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.