U okviru ogovodišnjeg Weekend Media Festivala dodeljivaće se i nagrade SoMo Borac u kategorijama Social i Mobile, a ono što je poseban kuriozitet jeste da su nagrade – odštampane na 3D štampaču. SoMo Borac se tako među prvima u svetu može pohvaliti ovako napravljenom nagradom.

Boris Ličina, kreativni direktor agencije Jasno i glasno, ovim povodom izjavio je za PlanB sledeće:

Obzirom da je SoMo Borac nagrada koja prepoznaje inovativnost i originalnost u društveno-mrežnom i mobilnom segmentu, i samo finale, odnosno nagrada koju delimo, morala je simbolizirati baš ta dva elementa. A kao najvažnija internetska nagrada i SoMo Borac treba da bude predvodnik u inovacijama i zato je na 3D printeru isprintana nagrada bila logično i izuzetno zabavno rešenje.

Kada je u pitanju sâm proces izrade, kao se navodi u tekstu na PlanB magazinu, za štampanje jedne nagrade bilo je potrebno 496,12 minuta i 90.265 kubnih centimetara plastike, odnosno nešto preko 12.5 metara plastičnog filamenta. Korišćena je tzv. PLA plastika, koja se pravi od obnovljivih izvora i  biorazgradiva je. Nagrade je izradila firma Orca design, a na sastavljanju je učestvovao i studio rukotvorina Dve cvoke.

Foto: Gingernet Agencija (Facebook)

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

1 komentar

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.