BBDO Moscow se našao pred velikim izazovom: kako privući pažnju medija i javnosti na dobrotvornu organizaciju Zeus koja se bavi napuštenim životinjama bez budžeta za medije? Osmislili su i sproveli društveni projekat i dokazali da je uz dobru kreativu i kvalitetnu realizaciju ideje moguće postići i veliki buzz bez ogromnih budžeta.

Projekat je sproveden na moskovskom festivalu Picnic Afisha, najvećem i najpoznatijem festivalu u Moskvi na kojem se okuplja i veliki broj društveno aktivnih posetilaca. Tim ispred Zeus fondacije delio je ljudima zaleđene figurice pasa i mačaka, pozivajući ih da “podele svoju toplinu” i otope led, a profesionalni fotografi su svojim aparatima hvatali ove momente.

Nakon što se figurica otopila, u ruci im je ostala vizit-karta u obliku psa ili mačke, sa adresom do Zeus Facebook stranice. Sve fotografije su u najkraćem roku bile objavljivane na Facebook stranici, sa mogućnošću da se svaki posetilac taguje na njima. Album u kojem su se nalazile je posebno aranžiran tako da u koloni sa desne strane prikazuje proces otapanja figurice, kako bi se pratila priča sve vreme pregleda.

Postignuti su zaista dobri rezultati: toplenje leda u rukama par stotina posetilaca i njihove fotografije na Facebooku zainteresovale su više od 7.000 osoba, a “Talking about” je porastao za 150 odsto. Ipak, najvažniji postignut uspeh je stotine novih ljudi koje su se priključile fondaciji Zeus i pokazale brigu za napuštene životinje.

Pogledajte studiju slučaja kroz ovaj mini-film:

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.