Novi Zeland možda ima problema sa prikazivanjem bradavica u reklamama, čak i ako one služe u svrhu zdravstvene preventive, ali zato Amerika nema problem da šokira svoje gledaoce. Doduše, nisu u pitanju gole grudi, već nešto mnogo šokantnije: vizuelizacija šta zapravo unosite u sebe dok pijete gazirane sokove.

Na snimku, iza kojeg stoji australijsko ministarstvo zdravlja, prikazan je mladić kako otvara limenku poznatog oblika iz koje pije ne gazirani sok već – masnoću.

Upozorenje: video snimak može biti neprikladan osobama sa osetljivim stomakom:

U objašnjenju video klipa se navodi sledeće:

Zgroženi? Većina ljudi ne shvata koliko je lako dobiti na težini samo pijenjem zaslađenih sokova, sportskih napitaka i zaslađenih čajeva i napitaka od kaze. Samo jedna limenka od 0,33l gaziranog soka može sadržati i do 250 kcal i više od 16 kašičica šećera! Da li je hladni čaj sa ukusom limuna bolji? Ne toliko, sa 210 kcal i 14 i po kašičica šećera.

Napici zaslađeni šećerom dodaju stotine kalorija vašim obrocima svakog dana. Nemojte piti masnoću. Probajte vodu. Dobra je.

Da li ovakve reklame imaju uticaja na vas? Da li ćete nastaviti da pijete gazirane i zaslađene sokove i nakon ovoga?

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

4 komentara

  • Gotovo da sam ih u potpunosti izbacila, ali ću posle ovoga izbaciti i- gotovo. hvala.

  • eto, a kad ja to pričam, niko me ne sluša. Ne pijem veštačke sokove (osim po nekad cocktu) već dugo, dugo. Mama kupila LaLanne’s juicer i stvarno su neuporedivo lepši ti ceđeni sokovi od bilo kog “100% voće” kupovnog.

  • Pa ne znam. Sve što pojedemo može ovako isto da se predstavi. Bitno je da se vežba proporcionalno unosu, i problema nema. ;)

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.