Prvog oktobra stanovnici Milana, i svi koji su se zatekli tog dana tamo, imali su prilike da vide nešto potpuno neuobičajeno i neočekivano. Kako navodi Business Insider, u samom srcu starog dela grada prolaznici su zatekli podmornicu koja je, kako je delovalo, izronila na sred ulice Via dei Mercanti i tom prilikom oštetila automobil koji se tu nalazio.

Međutim, naravno, nije kapetan pogrešio kurs, već je u pitanju izrežirani događaj, takozvani stunt, za koji je zaslužna kompanija Europ Assistance IT, osiguravajuće društvo iz Italije. Rano tog jutra konstruisali su ovu scenu sa lažnom podmornicom kao deo promocije kampanje Zaštiti svoj život (Protect Your Life), a čak su angažovali i “kapetana” i “mornare”, koji su dali izjavu o ovome:

U vreme kada smo svakog trenutka bombardovani stotinama reklama oko nas, dok žurimo na posao, u školu, na fakultet i gledamo u svoj mobilni telefon, nije lako skrenuti pažnju na sebe. Ovom osiguravajućem društvu je to ipak uspelo.

Naslovna ilustracija: La Repubblica

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.