Prema rezultatima izveštaja koje je uradila kompanija Nielsen za jun, jul i avgust tekuće godine, televizija Pink i dalje emituje najgledaniji televizijski program, ali sa tendencijom opadanja. Tokom leta je ova telezija izgubila 10 odsto svojih gledalaca, RTS 1 je zabeležio porast od oko 1,4 odsto, dok je televizija PRVA dobila skoro 3 odsto gledalaca za isti period.

B92 je zabeležio porast gledalaca u odnosu na maj, međutim, u avgustu je ponovo pao na 7,6 odsto gledalaca. Posmatrano ukupno, ostale TV stanice, među kojima se nalaze i novi kanali PINK, beleže stalni porast: sa 19,8 odsto u martu, preko 23,8 odsto u maju, kada je počelo emitovanje novih PINK kanala, pa sve do 28,2 odsto u avgustu.

Kliknite na ilustraciju za veći format:

UDEO NAJZNAČAJNIJIH TV STANICA U UKUPNOM TV AUDITORIJUMU JUN JUL AVGUST 2013

Svi podaci o gledanosti TV programa dobijeni su elektronskim merenjem gledanosti TV programa. Ova merenja svakodnevno se obavljaju uz pomoć posebnih merača gledanosti (tzv. piplmetara) koji su ugrađeni u ukupno 880 domaćinstava širom Srbije.  Podaci su reprezentativni za kompletnu populaciju Srbije bez Kosova staru 4 i više godina (6.833.981 stanovnika). U odnosu na ukupan broj stanovnika Srbije, isključena su deca starosti od 0 do 3 godine, kao i deo populacije koji živi u domaćinstvima koja ne poseduju nijedan TV prijemnik. 

Podaci o gledanosti TV programa za jun 2013. godine dobijeni su na osnovu prosečnog dnevnog uzorka od 2.423 pojedinca, za jul na osnovu uzorka od 2.424 pojedinca i za avgust 2.416 pojedinca.

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.