Google je prikupio interesantne podatke o rezultatima pretrage korisnika interneta u Srbiji i objavio ih u vidu prezentacije pod nazivom Pripremite se za ski sezonu. U pitanju su podaci grupisani za skijanje, novogodišnje aranžmane i consumer barometer podaci, od kojih ćemo vam ovde prikazati najinteresantnije.

Kada je skijanje u pitanju, upiti u vezi sa skijanjem su u porastu od oktobra, da bi u januaru dostigli svoj vrhunac. Najtraženije ski destinacije za 2012./2013. godinu su Kopaonik, Zlatibor, Stara Planina i Jahorina.

ski destinacije google

Za novogodišnje aranžmane raste interesovanje lagano već od septembra, a najinteresantnije destinacije su Prag, Pariz, Rim, Berlin i Beč.

najtrazenije novogodisnje destinacije google

Važno je napomenuti i da polovina korisnika istražuje zimovanje ili letovanje online pre nego što se odluči za rezervaciju, a 20 odsto njih će rezervaciju napraviti putem interneta.

Pretraga sa mobilnih uređaja je sve zastupljenija: 10 odsto pretraga potiče sa mobilnih uređaja.

Kako vama deluju ove brojke? Da li se vi raspitujete online o destinacijama za letovanje i zimovanje?

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.