Krajem septembra su se u svega par dana razmaka pojavile dve reklame u kojima glavnu ulogu imaju – kokoške. U pitanju su dve kompanije iz različitih industrija, ali obe oduševljene načinom na koji ove pernate životinje stabilizuju sliku. Donosimo vam pregled obe, pa sami procenite ko je bolje iskoristio ovu činjenicu.

Kada ste velika kompanija kojoj za potrebe reklamiranja nije poznato nikakvo ograničenje, postoji bezbroj puteva kojima ćete kupcima dočarati inovativnost i superiornost svojih proizvoda. Veliki epovi u slavu sopstvenog brenda puni kompjuterske grafike, poznatih ličnosti i lokacija od kojih vam zastaje dah ovog puta nisu bili izbor kompanije Mercedes-Benz. Jer, šta će bolje da dočara udobnost i vozne karakteristike od pet kokošaka koje se njišu levo-desno, gore-dole i u krug, prateći reči pesme Upside Down?

Bez ijednog pomenutog tehničkog detalja, bez ijedne škripe guma Mercedesa koji vijuga po planinskom putu. Bez specijalnih efekata i bez automobila uopšte, Mercedes-Benz nam je pokazao svoju superiornost, kako na putu, tako i u svetu reklama:

A ako ste se možda zapitali čime je mogao biti snimljen reklamni spot kompanije iz Štutgarta, reklamni spot LG kompanije vam, uz mnogo više akcije, može dati odgovor — u pitanju je Galluscam, a u glavnoj ulozi je, pogađate, ponovo kokoška!

Prema korejskoj kompaniji, Galluscam® tehnologija stabilizacije slike primenjuje se i u njihovom G2 smartfonu, mada bih, gledajući reklamu, svakako više voleo da sve više ljudi snima koncerte uz pomoć pernatih kamermana. Priznajte sebi, neuporedivo je zanimljivije!

Uz ova dva viralna reklamna spota, primećujemo da kokoške polako i sigurno osvajaju internet, a imajući u vidu da većina ptica stabilizuje pogled glavom, možda smo na pragu novog viralnog fenomena!

Da li će to kokoške zameniti mačke kao omiljene internet-životinje? :)

Ilustracija: casiestewart.com

O autoru/ki

Đorđe Sugaris

Zaljubljenik u novinarstvo, znanje i automobilizam. Borac za kulturu, inovativnost i civilizovano društvo.

1 komentar

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.