Facebook je najpopularnija društvena mreža u svetu, sa više od milijardu i dvesta miliona korisnika, od kojih je najmanje 60 procenata aktivnih naloga. Na ovoj mreži nalazi se preko 10 milijardi aplikacija – dakle, na svakog korisnika dolazi 10 aplikacija, i svakog dana stiže ih sve više.

Pred vama je osam iznenađujućih činjenica o ovoj društvenoj mreži. Pogledajte šta se to desi svakog dana na najvećoj društvenoj mreži na svetu:

 1. Svakog dana se na Facebook doda više od 350 miliona fotografija! (digitalbuzz)

 2. Dodavanje fotografija je ujedno i omiljena aktivnosti Facebook korisnika. (Jeff Bullas)

 3. 66,4 procenta kupaca će putem statusa na svom Facebook nalogu obavestiti prijatelje o sniženjima i akcijama! (Crowdtap)

 4. 58 odsto korisnika Facebooka očekuje posebne pogodnosti, popuste i pozive na događaje kada postanu fanovi određenog brenda. (Hubspot)

 5. Tri četvrtine ukupne interakcije korisnika Facebooka sa objavom stranice desi se unutar prvih 5 sati od momenta objavljivanja statusa. (digitalbuzz)

 6. Prosečan “životni vek” objave na Facebooku je 80 minuta. (AllTwitter)

 7. Čak 189 miliona Facebook korisnika pristupaju ovoj mreži isključivo putem mobilnog telefona. (Bufferapp Blog)

 8. Četvrtina svih Facebook korisnika ne obraća pažnju na podešavanja privatnosti. (Bufferapp Blog)

O ovim činjenicama, ali i brojnim drugim zanimljivostima biće reči na predstojećoj konferenciji Blogomanija, koja se održava od 28. novembra do 1. decembra na Kopaoniku. Ne propustite najveću regionalnu konferenciju o sadržajima na internetu, www.blogomanija.me čeka na vas!

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

2 komentara

 • Veoma zanimljive informacije Sandra i svakako koristan post. Ono što se verovatno promenilo su milioni u tački 7. Izvor je star i od tada je prodato puno mobilnih uređaja.
  Ono što je zanimljivo za mobile je:
  1. U septembru je zabeleženo čak 847 miliona MAU na mobile-u.
  2. Ad revenue na mobile-u je u septembru bio na rekordnih 49% od ukupnog.
  Izvor: investor.fb.com/

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.