Dana 18. novembra kompanija Coca-Cola izdala je zvanično saopštenje u kojem obaveštava da će prestati sa oglašavanjem na Filipinima, kako bi predviđeni budžet preusmerili za pomoć postradalima u naletu tajfuna koji je razorio ovu državu. Do sada su donirali više od dva i po miliona američkih dolara, što u gotovom novcu, što u neophodnim materijalnim donacijama.

Tom prilikom, iz kompanije Coca-Cola saopšteno je sledeće:

“Želeli bismo da izrazimo najdublje saosećanje sa svima koji su pogođeni ovom tragičnom nesrećom na Filipinima. Naši posvećeni saradnici nude pomoć, i mi smo posvećeni tome da pomognemo ponovnu izgradnju zajednice” izjavio je Muhtar Kent, član upravnog odbora i izvršni direktor Coca-Cola kompanije.

Filipinska podružnica ove kompanije ima dugu istoriju saradnje sa Crvenim Krstom Filipina, pružajući podršku programima za saniranje posledica nepogoda, donacijama krvi, kao i osnovnim treninzima za prvu pomoć.

No, to nije sve: na globalnom nivou, kompanija Coca-Cola i Međunarodna federacija Crvenog krsta i Crvenog polumeseca takođe neguju partnerstvo kako bi osnažili saradnju na pripremljenosti za nesreće i brz odgovor na njih, u 50 država širom sveta. Ova kompanija i njene punionice sarađuju sa Crvenim krstom i Crvenim polumesecom od 1917. godine.

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

1 komentar

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.