Dok smo bili mlađi, roditelji su nam uvek govorili da izbacimo žvakaću gumu iz usta, jer to nije kulturno i jer delujemo nezrelo i neozbiljno. No, da li je u stvarnosti zaista tako? Argentinski proizvođač žvaka Beldent Gum je uz pomoć agencije Del Campo Saatchi & Saatchi odlučio da ispita ovu tvrdnju u eksperimentu uživo, i došli su do zanimljivih rezultata.

U Muzeju savremene umetnosti u Buenos Ajresu postavljena je interesantna instalacija: parovi identičnih blizanaca obučeni su identično, sa istim frizurama i šminkom, uz jednu razliku – jedan od njih je žvakao žvakaću gumu. Posetioci su sedali ispred njih i preko slušalica dobijali pitanja poput: Ko od njih dobija više poziva za žurke? Ko će vam verovatnije dati povišicu? Koji policajac više uživa dok vam piše kazne? i slična. Od 481 ispitanika, 73 odsto je favorizovalo blizance koji su žvakali žvake kao mnogo bolje osobe, sa većim smislom za humor, više prijatelja i kao osobe koje se mnogo bolje zabavljaju.

Pogledajte kako je to izgledalo:

Ipak, nećemo vam savetovati da na razgovor za posao ponesete i žvakaću gumu, ali – na prvi sastanak? Obavezno :)

Da li ste i vi imali isti utisak dok ste gledali video spot, ili biste vi glasali drugačije?

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.