Američki lanac brze hrane Kentucky for Kentucky za predstojeće božićne praznike osmislio je interesantan proizvod: sveće sa mirisom pržene piletine!

Malo koji praznik tokom godine može da se pohvali takvom šoping-manijom kao što su božićni i novogodišnji praznici u tzv. Zapadnoj kulturi. Da li su se prvo pojavili opsesivni kupci, pa su trgovci to iskoristili, ili je svemu (opet) kriv marketing, to danas i nije važno. Potrošačka groznica kreće od Crnog petka, praznika koji se održava dan nakon Dana zahvalnosti, a ove godine pada na 29. novembar, i traje sve do Božića.

Kentucky Fried Candles 1

Aroma u svećama je dobijena tako što je prava piletina pržena potapanjem u vreli vosak, što bi trebalo da garantuje pravi miris, a proizvedene su u tri arome, po posebnim receptima za piletinu.

Kentucky Fried Candles 2

Sveće, međutim, nisu namenjene širokoj prodaji. Napravljeno je tek 25 sveća za svaku od aroma, a prodaja je bila isključivo putem zvanične web stranice.

Kentucky Fried Candles 3

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.