Jednodnevna međunarodna konferencija PACKTIVITY3 održava se 12. decembra 2013. godine. Stručnjaci iz Nemačke, Austrije, Hrvatske i Srbije, zajedno sa predstavnicom Coca-Cola HBC Srbija, i  grupom mladih autora sa Umetničkog Fakulteta iz Kragujevca, predstaviće učesnicima konferencije trendove u dizajnu i tehnologiji pakovanja proizvoda. Na konferenciji će biti proglašeni i dobitnici priznanja za najbolja pakovanja u Srbiji.

Tema treće po redu konferencije Packtivity je  održivost kao poslovni model, kao kreativni izazov i kao kontinuiran proces koji donosi ne samo profitabilnost kompanijama već i bolji kvalitet života potrošaču.

Tako će se od domaćih predavača učesnicima konferencije obratiti Jelena Trninić, menadžerka za ambalažu i ambalažni otpad kompanije Coca-Cola HBC Srbija, za Srbiju, Crnu Goru, BiH i Hrvatsku, koja će predstaviti inovacije,  iskustvo i strategiju kompanije koja je globalni lider u odgovornom pristupu pakovanju proizvoda.

Packtivity će predstaviti sjajne radove i iskustva kroz selekciju mladih autora sa Filološko-umetničkog fakulteta u Kragujevcu (FILUM) – Odsek grafički dizajn: Borko Nerić, Mina Marković, Ognjen Stevanović, Miloš Žarić, Dušan Fusion Tucaković i Milutin Marković.

Wolfgang-Niederl-MOODLEY-BRAND-IDENTITYNa Packtivity3 konferenciji će biti i specijalna gostovanja iz inostranstva: Wolfgang Niederl, art direktor u multidisciplinarnoj dizajn agenciji MOODLEY BRAND IDENTITY sa sedištem u Gracu i Beču, Austrija. Wolfgang je u timu ove renomirane evropske agencije od 2005. godine. Za sebe kaže da je autodidakt, a pre Moodleya radio je kao freelance dizajner.

Iz čuvene agencijske mreže LANDOR ASSOCIATES, Hamburg, Nemačka, dolazi izvršna kreativna direktorka Katie Taylor. Ona poseduje preko 15 godina iskustva u oblasti brendinga i dizajna. Njena profesionalna karijera kretala se od Novog Zelanda i Bahreina, do Londona i Hamburga.

Od gostiju iz regiona predstaviće se hrvatski kreativni dvojac, Igor Manasteriotti i Mia Marić, kreativni direktori u hrvatskom dizajn studiju MANASTERIOTTI∞MARIĆ. Oni su diplomirani grafički dizajneri koji zajedno dele više od petnaest godina iskustva u dizajnu i implementaciji projekata. Specijalizovani su za razvoj vizuelnih identiteta i ambalažu. Za svoj rad višestruko su nagrađivani.

Priznanja za najbolji dizajn pakovanja dodeljuju se 12. decembra na trećoj Packtivity konferenciji o održivosti, identitetu, funkcionalnosti i estetici pakovanja proizvoda. Priznanja se dodeljuju u šest kategorija – PACKTIVITY AWARDS, i tri GRAND PRIX-a ZA NAJBOLJI DIZAJN PAKOVANJA PROIZVODA U SRBIJI ZA 2012/13 (u kategorijama realizovano i nerealizovano pakovanje), kao i GRAND PRIX BEST SUPERMARKET PACK 2012/13 za najbolji dizajn pakovanja proizvoda široke potrošnje u Srbiji. Priznanja dodeljuje regionalni dizajn portal Designed.rs.

Registracija i uslovi učešća na konferenciji nalaze se na web stranici www.packtivity.rs Prijava za učešće na konferenciji traje do 09. decembra 2013. godine.

Podsećamo takođe da je drugi po redu nacionalni konkurs za izbor najbolje dizajniranog pakovanja proizvoda u Srbiji 2012/13 koji će poneti nagradu Packtivity Best Pack 2012/13, otvoren takođe do 9. decembra. Prijavite svoja pakovanja!

I ove godine o rešenjima pristiglim na konkurs i dobitnicima nagrada odlučivaće međunarodni žiri na čelu sa Wolfgangom Niederlom iz renomirane austrijske dizajn i brending agencije MOODLEY BRAND IDENTITY.

Osnovna ideja ovog konkusa je da omogući bolje razumevanje tržišnih komunikacija i otkrije tajne uspeha u tržišnoj borbi zbog čega za glavno priznanje konkurišu podjednako i realizovana i nerealizovana-idejna rešenja.

Po završetku konferencije PACKTIVITY3, 12. decembra u 19h, održaće se okrugli sto i diskusija sa učesnicima konferencije, gostima i članovima žirija, a nakon toga i svečana dodela priznanja.

O autoru/ki

marketing ITD

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.