Fond B92 pokreće veliki humanitarnu akciju 65+ POKRET ZA BRIGU O STARIJIMA, koji za cilj ima zbrinjavanje najstarijih građana Srbije.

Srbija je jedna od pet evropskih zemalja koje karakteriše izrazito staro stanovništvo. Više od 1.250.000 stanovnika Srbije starije je od 65 godina, što čini 17% ukupne populacije. Svako šesto domaćinstvo u Srbiji je staračko!

Stari u Srbiji su usamljeni, zaboravljeni i otpisani, a  njihov problem je poslednji na listi onih koje treba rešiti.

U prvoj fazi akcije, POKRET 65+ prikuplja sredstva za zbrinjavanje najugroženijih starijih osoba. Ovaj akutni problem rešavaće u saradnji sa humanitarnim organizacijama koje se već decenijama bave brigom o starijoj populaciji, nabavkom hrane i ogreva, najpotrebnijeg medicinskog materijala, te pružanjem nege nemoćnima, kao i sa državnim i lokalnim institucijama u čijoj je nadležnosti ova oblast.

Postoji mogućnost da donirana sredstva budu namenjena starijim osobama u nekom određenom mestu. Ukoliko želite da sredstva pomognu da se problem starijih reši u određenoj opštini u Srbiji, molimo vas da to naglasite, kako bi POKRET 65+ mogao da vam izađe u susret.

U nastavku akcije planirana je nabavka medicinskih aparata koji su uvek u deficitu – od aparata za dijalizu do ortopedskih pomagala, zatim formiranje mreže međusobne podrške i samopomoći, implementacija usluge teleasistencije, kao i otvaranje Dnevnih centara za starije osobe u većim mestima u Srbiji.

I ma koliko da stvarnost ne pruža mnogo razloga za to, kampanja POKRETA 65+ će biti pozitivna. POKRET 65+ želi da priča dirljive i inspirativne priče o starijima koji na aktivan način provode vreme i tako podstakne optimizam kod njihovih vršnjaka, ali i kod građana svih generacija. Fond B92 se nada da će i ovom akcijom dostići popularnost i efekte najuspešnije kampanje na našim prostorima  – ”Bitke za bebe”.

Pridružite se i pomozite putem zvanične web stranice Pokret 65plus.

O autoru/ki

marketing ITD

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.