Roditelji danas rade sve duže što, nažalost, ima posledicu da sve manje vremena provode sa svojom decom. Iako baš ništa detetu ne može da zameni dodir roditelja, pažnju i igranje sa njima, ponekad smo prinuđeni da ostanemo duže na poslu, ili da idemo na službeni put – a tada u pomoć može da priskoči aplikacija Toymail (igračka-pošta).

Slatke igračke pod nazivom Mailmen (poštari) povezane su putem wi-fi mreže međusobno, i komuniciraju putem aplikacije Toymail. Snimite poruku koju želite da pošaljete svom detetu – što može biti pesmica, neki citat ili jednostavna poruka za lep dan, ili laku noć – i ono će je dobiti na svoju igračku. Vokal možete doraditi filterima, tako da zvuče baš kao da govori igračka, a ne vi, a postoji opcija i slanja unapred snimljenih poruka.

mailmen

Pogledajte promotivni video:

Svaka poslata ili primljena poruka košta vas jednu virtuelnu markicu. Kada preuzmete aplikaciju dobijate 10 besplatnih markica, a kupovina novih košta 0.99 dolar-centi za 50 markica, ili možete odabrati neograničeno “porukanje” za 2.99 dolara mesečno.

mailmen let s have a laugh

Ukoliko vam se ideja o ovakvom servisu dopada, možete je podržati svojom donacijom na Kickstarter platformi. Prema rečima osnivača, ovaj servis će zaživeti samo ukoliko skupe 60 hiljada dolara do 2. decemba, a sudeći po tome da su za samo dva dana skupili 25% potrebnog novca, čini se da će im se san ostvariti.

U sve većoj trci s vremenom i novcem, dok neko ne osmisli robote koje ćemo korisiti umesto nas samih, čini se da ćemo ovakvim aplikacijama i igračkama morati da se služimo još neko vreme.

Kako vama deluje ovaj sistem? Da li biste ga koristili? Koliko biste bili spremni da platite za korišćenje?

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.