U Svečanoj sali upravne zgrade Beogradskog sajma, petog novembra 2013. godine je po sedmi put održana profesionalna manifestacija Marketinški događaj godine. Počasni pokrovitelj bio je dr Milan Janković, predsednik Privredne komore Beograda.

Na osnovu analize poslovanja u 2012. godini, rangiranih kroz devet ekonomskih pokazatelja kao izraz efikasnosti poslovanja, uvodeći i deseti – kreditni rejting, proglašene su najuspešnije specijalizovane agencije i preduzeća koja su poslovala na tržištu marketinških usluga u Srbiji u 2012. godini. Njima je pripala povelja Punom parom napred!

Ukupno 206 firmi, raspoređenih u jedanaest grupa prema specifičnostima poslovanja, u prošloj godini ostvarile su poslovni prihod od 44,3 milijardi dinara, ili 391,6 miliona evra.

To je jedna od retkih poslovnih grupacija koja je povećala prihode za 6,9% u odnosu na prethodnu, 2011. godinu, povećala bruto zarade za 5,4%, takođe i broj zaposlenih za 1,7%, angažujući, pretežno, mlade i u srednjim godinama, sa fakultetskim obrazovanjem i poznavanjem od jednog do više stranih jezika.

Dobitnici priznanja Punom parom napred! su:

· U grupaciji preduzeća za projektovanje, programiranje i realizaciju medija, terminskog i finansijskog plana oglašavanja
Direct Media, Beograd

· U grupaciji agencija za istraživanje tržišta i javnog mnjenja,
Ipsos Strategic Marketing, Beograd

· U grupaciji agencija za odnose s javnošću,
Represent Communications, Beograd

· U grupaciji agencija za digitalni marketing,
InitiativeFB, Beograd

· U grupaciji preduzeća za sastanke i sajmove,
Beogradski sajam

· U grupaciji preduzeća za organizovanje sajamskih nastupa, privrednih i drugih izložbi,
Beoexpo System, Beograd.

Tajnim glasanjem članova Saveta izdavača časopisa TABOO (njih sedamnaestoro od dvadesetoro), za nesebičan doprinos afirmisanju srpske privrede i njenog osposobljavanja za konkurentsku utakmicu na osnovama marketinške filozofije, dodeljuje se priznanje Sveta marketinga novinarskim poslenicima Zlatno perouvedeno 2010. godine.

Ovogodišnji laureati su:

1. Vesna Damjanić Branković, informativni program JS RTS,
2. Milan Ćulibrk, v.d. glavnog urednika nedeljnika NIN, i
3. Veran Matić, glavni i odgovorni urednik Informativnog programa B92.

Iz tehničkih razloga, izrada plakete ZLATNO PERO, koja je trebalo da bude uručena,, nije urađena na očekivani način. Članovi Redakcije časopisa TABOO ocenili su njen kvalitet izrade neprimerenim, i zbog ovoga će plaketa ZLATNO PERO biti uručena 27. marta 2014. godine na Šestoj smotri kreativnog stvaralaštva SNAGA KREATIVNOSTI.

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.