U toku je prijava za osmu generaciju web novinara – škole web novinarstva koju organizuje Udruženje novinara Srbije. Prvih šest generacija pohađalo je školu organizovanu kao tradicionalna nastava, dakle, morali su fizički biti prisutni, a od sedme generacije uvedena je i opcija učenja na daljinu. Na taj način izbrisana je geolokacijska prepreka, te je ova škola upisala i polaznike iz Izraela, Sjedinjenih Američkih Država i Hrvatske.

Online kurs omogućava direktan prenos svih predavanja i vežbi, kao i interaktivnu komunikaciju tokom samih predavanja. Svakom polazniku koji se opredeli za online kurs kreira se nalog na sajtu www.webnovinar.org i preko njega dobija pristup zaključanom delu sajta na kojem može da prati direktne prenose predavanja, ali i da preuzima prezentacije i ostale nastavne materijale koji se koriste tokom nastave u školi. Ti video zapisi ostaju u arhivi i nakon predavanja, pa oni koji eventualno propuste neko predavanje mogu naknadno da nadoknade sve što su propustili.

Poseban akcenat u nastavi stavljen je na sticanje praktičnih znanja i veština koje će polaznicima omogućiti samostalan rad na webu, odnosno uspešan rad u okviru onlajn redakcija ili informativnih službi. Škola počinje sa nastavom 16. novembra, traje dva meseca, a časovi se održavaju vikendima.

Nastavu i vežbe drže vodeći srpski profesionalaci iz oblasti veb novinarstva, biznisa, odnosa s javnošću, marketinga, web dizajna i multimedija, kao što su Marko Nedeljković, Dragana Zmijanac, Dragana Vukajlović Krstović, Tatjana Vehovec, Bojana Barlovac, Žarko Ptiček i drugi.

Prijavljivanje je u toku, a za više informacija obratite se koordinatoru Škole veb novinarstva Marku Nedeljkoviću na marko.nedeljkovic@uns.rs ili na broj telefona: 011 32 36 337.

VII generacija web novinara

Tokom ove generacije će prvi put biti omogućeno i osobama sa invaliditetom da prođu obuku potpuno besplatno, zahvaljujući Ministarstvu spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Republike Srbije. 

“Škola web veština, preduzetništva i novinarstva za osobe s invaliditetom” biće organizovana kao tromesečni onlajn kurs, tokom kojeg će polaznici biti obučavani za rad na vebu i pokretanje sopstvenog biznisa. Polaznici će u okviru programa steći neophodna znanja iz oblasti veb novinarstva, etike, internet marketinga i PR-a, sa ciljem da se osposobe za što uspešnije pokretanje sopstvenih sajtova ili veb projekata.

Program je namenjen osobama koje nisu u mogućnosti da pohađaju tradicionalne oblike nastave i kojima će učenje na daljinu omogućiti bolju poziciju na tršištu rada, a cilj programa je inkluzija osoba sa invaliditetom i poboljšanje njihovog položaja u društvu. Više o ovoj školi pogledajte na zvaničnoj web stranici.

Fotografije: WebNovinar Facebook stranica

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.