Najpopularniji online magazin o marketingu AdWeek objavio je listu od 10 najgledanijih reklama u 2013. godini, zahvaljujući saradnji u sklopu su tokom cele godine pratili najviralnije video reklame postavljene na ovoj mreži. Uslov da bi uopšte ušle u ovo takmičenje bio je da budu označene kao plaćeni oglasi, ali, naravno, i da imaju značajan procenat organskih – stečenih pregleda.

Na desetom mestu nalazi se reklama za Audi – Prom, koju je radila agencija Venables Bell & Partners. Dodata je 24. januara, a trenutno ima 10.767.355 pregleda:

Na devetom mestu je Volkswagen  sa reklamom Get In. Get Happy, agencije Deutsch LA, postavljen 27. januara, a pregledan je 14.793.342 puta:

Sa 16.697.131 pregleda, osmo mesto zauzeli su Ram Truck Motors sa reklamom Farm, koja je postavljena 3. februara. Agencija koja je radila reklamu je The Richards Group:

Osiguranje GEICO je sa svojom reklamom Hump Day na sedmom mestu, zahvaljujući 19.110.239 pregleda koje je ta reklama skupila od 22. maja. Agencija koja je radila reklamu je Martin:

Kmart sa reklamom Ship My Pants, koju je uradila agencija Draftfcb, na šestom je mestu, sa 20.248.651 pregleda od 10. aprila:

Na šestom mestu je reklama koja je i na marketingITD zabeležila zaista veliki pregled – PooPourri.com i Girls Don’t Poop. Agencija je Harmon Brothers, video je postavljen 10. septembra, a za svega par meseci došao je do 20.865.558 pregleda:

Pepsi MAX  je napravio odličan potez reklamom Test Drive – za koju je malo ko i obratio pažnju da je reklama. Za kreativu je zaslužna TBWA\Chiat\Day, a video ima 39.856.861 pregleda. Postavljen je 12. aprila:

Emocije, pogotovo one koje nas podsećaju na detinjstvo, uvek su sastavni deo dobrih reklama, a to Microsoft vrlo dobro zna, jer je sa reklamom za Internet Explorer “udario” baš u tu tačku. Video pod nazivom Dete devedesetih postavljen je 23. januara, a do sada ima 47.995.116 pregleda. Reklamu su radili u saradnji sa agencijom Column Five:

Na drugom mestu nalazi se Dove sa reklamom Real Beauty Sketches, koja je postavljena 14. aprila, a radila ju je agencija Ogilvy Brazil. Do sada ima 60.798.641 pregleda:

Na prvom mestu, sa 68.069.152 pregleda, nalazi se Evian sa reklamom Baby&me. Postavljen je 19. aprila, a radila ju je agencija BETC:

Koja reklama je na vas ostavila najveći utisak?

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.