U Domu omladine Beograda 23. decembra su završeni Dani Udruženja za tržišne komunikacije Srbije, a stručni žiri UEPS-a dodelio je priznanja autorima najboljih kreativnih ostvarenja iz oblasti marketinga.

Gran Pri je osvojila kampanja Sigurne kuće agencije Saatchi & Saatchi, rađena za Fond B92.

Zlatna priznanja u svojim kategorijama, između ostalih, osvojile su kampanje: Frutabela, Raiffeisen – keš kredit, Pluća grada, Knjaz Miloš Remiks i Izložba 4 mačora. Za najbolji TV spot proglašen je spot Telekoma Srbija – Bezbednost u saobraćaju, zlatno priznanje za seriju radio spotova osvojio je Čipsi – Brakus, a zlato za najbolji print pripalo je radu Arhipelag: Čovek – knjiga.

Najviše priznanja osvojile su agencije New Moment, McCann, Communis i Saatchi & Saatchi.

Tradicionalna UEPS-ova nagrada za životno delo dodeljena je Dejanu Bojoviću Bojketu, kreativnom direktoru Publicis Grupe Srbija, na predlog Kluba laureata kojeg čine dobitnici ovog priznannj iz prethodnih godina.

ueps-dodela-3

Priznanje “Dragan Sakan – New Idea” za inovativno razmišljanje u tržišnim komunikacijama dobio je Veljko Golubović, kreativni direktor agencije Saatchi & Saatchi.

Za najbolji plakat, urađen na temu “50 godina Doma omladine Beograda”, proglašen je rad mladog dizajnera Miljana Ristića. Drugo mesto osvojila je Martina Milošević, a treće Marko Brkić. Pobedniku je pripala vredna nagrada firme OSA računarski inženjering – softverski paket Autodesk Obrazovanje majstor Apartman, upravo namenjen studentima dizajna jer ih uvodi u praksu digitalnog modelovanja .

Pre svečane dodele nagrada, održana je specijalana prezentacija laureata, jednog od naših najpoznatijih kompozitora dobitnika UEPS-ove nagrade za životno delo, Zorana Simjanovića. Predavanjem pod nazivom “Reklame se ne prave (i ne čuvaju) same”, podsetio nas je na obavezu čuvanja kreativnih dela i iz oblasti propagande, kao dela našeg kulturnog nasleđa.

Foto: Advertiser Srbija

O autoru/ki

marketing ITD

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.