Krovna svetska organizacija posvećena promociji content marketinga, sve uticajnije discipline čija je vrednost samo u Evropi dostigla 20 milijardi dolara godišnje, ima novog člana – Hrvatsku u ICMF-u od sada predstavlja agencija za content marketing Jasno i Glasno.

International Content Marketing Forum (ICMF) je međunarodna organizacija posvećena promociji i prezentaciji brendiranog sadržaja kao važnog dela ukupnog marketinškog miksa. Okuplja predstavnike nacionalnih udruženja za sadržajni marketing i pojedinačne kompanije iz 18 zemalja sveta – od Velike Britanije i Sjedinjenih Država do Rusije, Nemačke i Kanade, a od decembra im se pridružila i Hrvatska koju predstavlja Jasno & Glasno, hrvatska agencija za sadržajni marketing.

Content marketing – kreiranje kvalitetnog, autentičnog i relevantnog sadržaja u svrhu promocije kompanija i proizvoda i usluga – najbrže je rastuća marketinška disciplina kako u Evropi tako i svetu, kojoj po popularnosti i brzini rasta parira samo društveno-mrežno komuniciranje. Već u ovoj godini evropsko tržište sadržajnog marketinga prema procenama vredeće 20 milijardi evra, a u godinama koje dolaze ovaj segment marketinškog komuniciranja će postati najvažniji pojedinačni alat u privlačenju i zadržavanju pažnje korisnika i kupaca.

Jasno & Glasno_A&B

 „Zajednički cilj svih članova ICMF-a je razmena  znanja i iskustava, prepoznavanje najboljih praksi i projekata, povezivanje profesionalaca koji se bave ovom specifičnom granom marketinga i njegovanje najviših profesionalnih i kvalitativnih standarda u kreiranju brendiranog sadržaja“, izjavio je Michael Höflich, predsednik nemačkog Forum Corporate Publishinga, najvećeg udruženja za content marketing koje okuplja 108 kompanija, i dodao kako je na kraju 2013. godine izvesno da brendirani sadržaj postaje najvažniji marketinški alat današnjice. Već danas korisnici svakodnevno više od četvrtine svog online vremena posvećuju konzumaciji neke vrste brendiranog sadržaja, a najuspešnije u privlačenju i zadržavanju pažnje korisnika su one kompanije koje kreiraju sadržaj kakav korisnici žele da konzumiraju i dele i koje razmišljaju o inovativnim načinima komuniciranja putem različitih uređaja i platformi kojima se korisnici danas služe.

„Želimo toplu dobrodošlicu našem 18. članu, Republici Hrvatskoj koju u ICMF-u predstavlja agencija Jasno & Glasno, a tvrtki, njenim zaposlenima kao i budućim učesnicima iz vaše zemlje i regije, sreću na početku njihovog puta na evropska i svetska tržišta“, pozdravio je u ime ICMF-a ulazak Hrvatske  u ovu uticajnu organizaciju Michael Höflich.

„Jasno i Glasno od svog osnutka na ovamo pionir je stvaranja sadržaja na svim postojećim platformama i u stalnoj potrazi za novim načinima koji sadržaju omogućavaju da dođe do svog krajnjeg korisnika. Stoga smo izuzetno zadovoljni što je naš trud prepoznat i što smo primljeni kao punopravan član ove uticajne međunarodne organizacije. Članstvo u ICMF-u ćemo iskoristiti za sticanje novih znanja, povezivanje s kompanijama u Evropi i svetu, te kao i do sada – za kontinuiranu promociju novih alata i rešenja u području content marketinga“, ovim povodom izjavila je Ana Penović, voditeljka sektora za content marketing u Jasno i glasno.

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

2 komentara

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.