U božićnom oglasu švedskog ogranka međunarodne organizacije UNICEF kao glavne “zvezde” pojavljuju se Isus, Majka Tereza i Mahatma Gandhi. Glavna premisa reklame je Činiti dobro nikada nije bilo lakše, a u pitanju je promocija jednostavnog doniranja pomoći putem web stranice.

Priča koja se priča kroz tri reklame počinje večerom u Kući Dobrote, gde se za stolom svojim dobrim delima predstavljaju Božji sin, koji je žrtvovao svoj život za dobrobit čovečanstva, žena koja je ceo svoj život posvetila radu sa bolesnima i borac za slobodu i ljudska prava, kao i čovek koji je – kliknuo na banner:

Razgovor se nastavlja o životima pristunih i šta ih je dovelo da budu tu gde jesu, a momak koji je kliknuo na banner ima zanimljivu priču da ispriča:

Za kraj, momak sa bannerom objašnjava Isusu šta je to internet, i kako da i on sâm klikne na banner i tako spasi nečiji život:

Ova reklama se odlično vremenski poklopila sa najavom iz Facebooka da će uvesti dugme Donate (eng. doniraj) za sve neprofitne organizacije, što znači da ćemo uz pomoć samo nekoliko klikova uskoro svi moći da budemo dobrotvori. I, ko zna, možda se nađemo u društvu ovih odabranih… :)

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.