Na početku svoje reklame za zimske gume japanski proizvođač guma Autoway je naglasio da ona nije za osobe sa psihofizičkim smetnjama, kao i one koji redovno moraju da posećuju doktora. Sami proccenite da li su bili u pravu.Japanska kinematografija je poznata po svojim horor filmovima koji obiluju tzv. gore scenama, no toga ovde ipak nema. U pitanju je klasična scena iz horor filmova [autorka teksta je pasionirani ljubitelj horor filmova, i ono što je njoj klasično, običnom gledaocu verovatno nije] koja će sigurno uplašiti one nespremne.

Reklama je za tri nedelje na mreži YouTube pregledana blizu pet miliona puta, komentari su najčešće pozitivni, a klip je više od 7 i po hiljada označen kao thumb up (eng. palac gore), dok je nešto malo preko hiljadu ljudi spustilo palac na dole (thumb down).

Pogledajte o čemu je reč:

Zarad vaše bezbednosti, moramo da ponovimo da je reklama označena kao nepodobna za mlađe od 16 godina, osobe sa slabim srcem i živcima

Da li vas je uplašila reklama? Šta mislite o ovakvom vidu oglašavanja? 

Izvor: Poslovni.hr

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.