Nije jednostavno zdravim ljudima približiti kako se osećaju oni koji boluju od neizlečivih bolesti, a da to bude bez neke suvišne patetike, i tako stavi bolesne u neprijatnu situaciju. Fondacija Mimi (Mimi Fondation) odlučila je da bolesnima pokloni jedan trenutak bezbrižnosti, osmeha i radosti, a zdravima pokaže koliko je malo potrebno da neko bude srećan.

“Znate li šta mi najviše nedostaje?
Biti bezbrižan…”

Ova rečenica bila je inspiracija za projekat pod nazivom “Kada bi na samo sekundu” (eng. If only for a second). U junu 2013. godine, Mimi Fondation je u saradnji sa agencijom Leo Burnett France pozvala 20 pacijenata da učestvuju u ovom jedinstvenom performansu preobražaja.

Pacijenti su se prepuštali frizerima i šminkerima, a potom postavljani ispred ogledala – iza kojeg je sedeo fotograf. Njegov zadatak je bio da uhvati taj jedan trenutak, jednu sekundu bezbrižnosti, kada se pogledaju u ogledalo. Pogledajte kako je to izgledalo:

Nakon snimanja, fotografije su izložene na izložbi, urađena je i knjiga sa svim fotografijama, a, naravno, sva prikupljena sredstva otišla su u ovu fondaciju.

Ukoliko vam se dopalo, podelite sa drugima ovaj trenutak radosti!

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

1 komentar

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.