Hrvatski paraolimpijski odbor (HPO) je na Međunarodni dan osoba s invaliditetom predstavio novu komunikacijsku kampanju pod nazivom Možeš me potceniti kao čoveka, ali ne kao sportistu. Cilj kampanje je uticaj na svest javnosti, najviše na sportske institucije, na neravnopravan položaj paraolimpijskih sportista, a posebno na činjenicu da se u izbor sportiste godine ne uključuju i paraolimpijci.

U kampanji se pojavljuju uspešni poznati hrvatski sportisti, osvajači medalja: bacač koplja Branimir Budetić, skakačica u dalj Mikela Ristoski, plivači Matija Grebenić i Kristijan Vincetić i stona teniserka Anđela Mužinić.

Agencija Bruketa&Žinić OM započela je saradnju s HPO-om 2010. godine kampanjom Ono što nemamo čini nas jačima.

“Šokantna je činjenica da se paraolimpijci ignorišu prilikom dodele titule sportiste godine, iako se radi o sportistima  s vrhunskim rezultatima, koji su kako u životu, tako i u sportu simboli upornosti, asketizma i doslednosti, uprkos svom invaliditetu. Odatle i inspiracija za kampanju sa sloganom Možeš me potceniti kao čoveka, ali ne i kao sportistu. Kampanja želi pokazati svu radost i odricanja koja su potrebna za svako bavljenje sportom, pa tako i za paraolimpijske sportove.” navode iz ove agencije.

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.