Među prvih deset najmoćnijih brendova na području nekadašnje Jugoslavije ove godine je šest brendova čije je poreklo iz regije: Vegeta, Argeta, Cedevita, Cockta, Smoki i Fructal. Milka je i ove godine najmoćniji brend u regionu, rezultat je istraživanja kompanije Valicon.

U agenciji za istraživanje tržišta Valicon ove je godine jedanaesti put za redom merena moć brendova široke potrošnje na području bivše Jugoslavije, a na osnovu prepoznavanja, iskustva i upotrebe brenda. Prva tri najmoćnija brenda u regiji su Milka, Coca-Cola i Vegeta, a slede ih Argeta, Cedevita, Cockta, Orbit, Nivea creme, Smoki i Fructal. Listu do 25. mesta čine redom Paloma, Nescafe, Plazma keks, Aquafresh, Jaffa Cakes, Fanta, Dorina, Lenor, Pepsi, Kiki, Chipsy, Nutella, Ariel, supe Podravka i Dukat jogurt.

Kako navode iz Valicona, na listi se najviše izdvajaju Milka i Coca-Cola, koje su na prva dva mesta, a brendovi od 3. do 8. mesta su dosta blizu jedan drugom.

Izvor: MarketingMagazin.si

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.