Pametni sat Galaxy Gear kompanije Samsung, o kojem se i na marketingITD dosta pisalo, dobio je svoju novogodišnju reklamu. U njemu je prikazano sve ono što ovaj neobičan sat može, ali je način na koji je to urađeno izazvao kritike sa više strana.

Britanski Independent se pita da li je ova Samsungova reklama najgora reklama u 2013. godini, Los Angeles Times kaže da je jeftino loša, za PC Mag je sablasna, dok Latin Post kaže da je ovo “sramotni pokušaj povećanja prodaje”.

Šta je toliko šokiralo tech svet, pogledajte i sami:

Na YouTube mreži komentari na ovaj video su zabranjeni, kao i rejting, a za par dana od postavljanja dostigao je 1,6 miliona pregleda. Međutim, negativne komentare na internetu teško je potpuno zaustaviti – što su se iz kompanije Samsung uverili se i sami na svojoj Facebook stranici.

[DODATAK] Kako slovenački Dnevnik.si navodi, ova reklama je korejska zamisao, a slovenačka izbedba – reklamu su snimali Slovenci.

Nešto drugačiji pristup imali su u prethodnoj reklami, u kojoj su išli na nostalgiju i emocije, pokazujući evoluciju pametnih satova kroz popularne filmove i serije, i ta je reklama imala zaista veliki uspeh:

Pozitivno je prošla i reklama koja pokazuje serije i filmove koji su poslužili kao inspiracija za izradu Samsung Galaxy Gear pametnog sata:

Od dve najbolje reklame za najgori uređaj, kako je The Verge prokomentarisao navedene reklame, došli su, čini se, do najgore reklame za najgori uređaj.

Šta vi mislite, da li je ovo najgora reklama u 2013. godini?

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.