Nakon što nam je YouTube u par minuta pokazao šta smo sve gledali tokom 2013. godine i koji video snimci su osvojili svet, stiže novi pregled godine koja je pred izmakom. Twitter je u jednom minutu kroz animirani video spot pokazao neke od najinteresantnijih statistika sa ove mreže u 2013. godini.

Tako smo saznali da je bilo 75.805 tvitova sa hashtagom #itsaboy (it’s a boy! – eng. dečak je!), dok je 24.186 tvitova koji su objavili rođenje devojčice – #itsagirl (it’s a girl! – eng. devojčica je!). Ali – samo je jedna beba od svih njih bila – #royalbaby, odnosno kraljevska beba, čiju je prvu fotografiju objavio BBC:

Ukoliko vas zanima koji tvitovi su dobili najviše retvitova, Twitter je pripremio #GoldenTweets:

Prva na listi, sa skoro 400 hiljada retvitova i isto toliko označavanja kao “favorite” nalazi se zvezda serije Glee Lea Michele @msleamichele, sa prvim tvitom koji je objavila nakon smrti svog momka (Cory Montheit):

Sledi ga tvit u kojem je sa zvaničnog naloga potvrđeno da je glumac Paul Walker poginuo u saobraćajnoj nesreći. Na trećem mestu je zvezda tzb. boy-band senzacije, One Direction, Niall Horan – fanovima se očito dopalo kada je tvitnuo da je najzad napunio 20 godina, te da više nije tinejdžer.

Više od 24 miliona tvitova poslato je tokom 47. po redu Super Bowla, najpopularnijeg sportskog događaja u Sjedinjenim Američkim Državama (marketingITD je ispratio sve najznačajnije reklame, koje možete pogledati pod oznakom Super Bowl).

Jedan od najemotivnijih momenata bio je dan kada je San Francisko pretvoren u Gotam, zbog jednog dečaka bolesnog od leukemije čija je želja bila da postane Betmen – #SFBatkid:

Ne može se zaboraviti ni #Oscars – 85. po redu dodela nagrada Američke Akademije, a tokom te večeri poslato je blizu 9 miliona tvitova o nagradama, nagrađenima i – haljinama.

Nažalost, ni ove godine nije moglo bez tužnih i nesrećnih događaja, a jedan od njih bio je i bombaški napad na Bostonski maraton – #BostonMarathon:

Svakog dana 230 miliona aktivnih korisnika pošalje preko pola milijarde tvitova, a za ostale brojke pogledajte video:

Šta je, prema vašem mišljenju, obeležilo godinu iza nas na Twitteru?

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.