Pred kraj godine svi volimo da pogledamo unazad i rezimiramo šta smo to uradili u proteklih 12 meseci, gde smo bili, šta smo videli. Isto to umesto nas rade sada i web stranice, kao i društvene mreže. Najpopularnija web lokacija za postavljanje i gledanje video snimaka, mreža YouTube, odlučila je da u pet minuta pokaže sve ono što smo rado gledali u godini iza nas.

Angažovali su Jutjubere (YouTubers – korisnici ove mreže, prim. aut.) da budu deo video snimka u kojem će odglumeti neke od najvažnijih (najviralnijih) snimaka postavljenih na ovoj mreži u toku 2013. godine.

Pogledajte klip i probajte da prepoznate sve ono što je prikazano:

Na lokaciji youtube.com/rewind možete pogledati sve klipove koji su obeležili godinu koju ispraćamo za koju nedelju, i proveriti šta ste to propustili.

Za kraj, i nekoliko interesantnih statistika o YouTube mreži:

  • Svakog meseca zabeleži se više od milijardu jedinstvetnih poseta ovoj mreži
  • Preko 6 milijardi sati video snimaka pogleda se svakog meseca – što je skoro sat vremena za svaku osobu koja živi na Zemlji (i 50 odsto više nego prošle godine)
  • Svakog minuta se na YouTube doda 100 novih sati video snimaka
  • Skoro 40 odsto globalno provedenog vremena na mreži YouTube dolazi sa mobilnih uređaja.

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

2 komentara

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.