Posle šestomesečnog sveobuhvatnog tenderskog procesa vodeća svetska kozmetička kompanija L’Oreal izabrala je za svog regionalnog medijskog partnera agenciju Universal Media. Prvi put tenderski proces organizovan je na regionalnom nivou gde L’Oreal Adria-Balkan posluje, u Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji, uključujući i izvozna tržišta.

L’Oreal je, prema svojim rečima, tražio najadekvatnijeg komunikacijskog partnera koji bi nastavio da pruža podršku u poboljšanju poslovnih rezultata kroz vrhunsko planiranje komunikacija uz najefektniji plan zakupa medijskog prostora. Glavni kriterijumi prilikom izbora medijskog partnera zasnivali su se na agencijskoj strateškoj ekspertizi i poznavanju potrošača i tržišta, pružanju najboljih medijskih uslova, merljivosti rezultata i maksimiziranju isplativosti ulaganja, superiornom servisiranju klijenata, kao i transparentnosti poslovanja. Agencije UM još jednom su pokazale da su pouzdan i kredibilan partner u planiranju i zakupu medijskog prostora. Pored agencije UM, tenderski proces uključivao je i agencije Zenith i Carat.

“L’Oreal je među vodećim investitorima u svim zemljama regiona, mediji su ključni element u našim marketinškim planovima i želimo da oni podržavaju i u potpunosti odgovaraju strategiji svakog od naših brendova. U cilju daljeg unapređenja i usglašavanja našeg medijskog  pristupa organizovali smo regionalni medijski  tender za sve zemlje regiona Adria-Balkan u kojima poslujemo i izabrali smo agenciju Universal Media (UM) koja će od 1. januara ove godine biti regionalni medijski partner za sve L’Oreal brendove. Menadžement L’Oreala bio je impresioniran medijskom prezentacijom UM-a, kao i  ponuđenim  alatima i  istraživačkim instumenatima. Radujemo se budućoj veoma uspešnoj saradnji u svim zemljama regiona.”, izjavila je Brigita Streler, generalna direktorka L’Oreal Adria i L’Oreal Balkan.

 „Veoma smo ponosni što je dugogodišnja saradnja kompanije L’Oreal Adria-Balkan i agencije Universal Media proširena, pored  Srbije, na još dodatna tržišta. Procedura  izbora agencije  bila je  sveobuhvatana i zahtevala  je izuzetvo poznavanje i razumevanje klijentovog poslovanja, medijske scene i potrošača. Naša snaga  tokom ovog  postupka  ogledala se u jedinstvenim alatima za optimizaciju medijskih investicija koje primenjujemo za svako tržište, kao i u  regionalnom  planiranju  medijskih  budžeta. Takođe, zajedničko  funkcionisanje naših timova u regionu, kao da je  jedan, jasno je pokazalo klijentu da smo pravi partner za Adria Balkan region.“, izjavila je Biljana Kolaković, regionalna direktorka agencije Univesal Media.

L’Oreal, svetski lider u kozmetici, sinonim je za lepotu, inovacije i kvalitet. Misija  kompanije je da ženama i maškarcima širom sveta ponudi najbolje kozmetičke proizvode u pogledu kvaliteta, efikasnosti i bezbednosti imajući u vidu raznolikost potreba i želja potrošača širom sveta. L’Oreal Adria-Balkan u regionu  posluje u četiri sektora i zastupljen je sa više brendova, među kojima su pored L’Oreal Paris, i brendovi Garnier, Maybelline New York, Mixa, Essie, Lancôme, Giorgio Armani, Yves Saint LaurentBiothermCacharelDiesel itd.

O autoru/ki

marketing ITD

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.