Nakon što nam je prošle godine pokazao divnu priču o jednom konju i njegovom odgajivaču, Budweiser se za ovaj Super Bowl pripremio novom toplom i dirljivom pričom – ovog puta o psiću i konju. Nakon tek nešto manje od 2 dana od postavljanja na YouTube kanal, ova reklama je pregledana više od 22 miliona puta, i tako je postala najgledanija na njihovom kanalu!

Pogledajte šta se desi kada ljudi požele da prekinu prijateljstvo između jednog šteneta i konja:

Agencija koja je radila je Anomaly, a režiser je, kao i prošlog puta, Jake Scott. Muzička podloga je “Let her go” benda Passengers.

Prošlogodišnja priča je imala sličnu tematiku, razdvajanje prijatelja, a naslov joj je Bratstvo (eng. Brotherhood):

S obzirom na to da je reklamiranje alkohola u najvećem broju zemalja pod veoma strogim uslovima, čak i tamo gde pivo i vina imaju nešto povlašćen status, ovakve reklame će videti svi, i uživati u njima sigurno, nezavisno od toga da li vole da piju pivo, i da li im je omiljeno pivo baš popularni Bud. Reklo bi se – pun pogodak!

Šta vi mislite, koji je cilj ovakvih reklama: proboj na nova tržišta, učvršćivanje pozicija na već postojećim, ili nešto treće? Da li ovakve reklame, prema vašem mišljenju, imaju kao rezultat povećanu potrošnju?

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.