Od kako se u jesen 2006. godine prvi put pojavila, ova reklama iz godine u godinu samo dobija na popularnosti. NAPCAN, australijska nacionalna asocijacija za prevenciju zlostavljanja i zanemarivanja dece (eng. Australia’s National Association for the Prevention of Child Abuse and Neglect) uradila je snažan promotivni video klip u kojem u samo 60 sekundi pokazuje kakve posledice ima ponašanje roditelja (ali i okoline) na razvoj deteta.

Deca rade šta deca vide:

Kraj nam, ipak, pokazuje da deca usvajaju ne samo negativne, nego i pozitivne primere iz svoje okoline, jer oponašaju sve ono što vide, a pogotovo ponašanje svojih roditelja.

Reklamni spot je urađen besplatno – pro bono od strane agencije DDB Sydney, a 2007. godine je osvojio brojne nagrade. Prvi video klip koji je postavljen ima više od milion pregleda, a prema navodima samog NAPCAN-a, broj pregleda na različitim kanalima ide preko 10 miliona.

Ovakvih reklama bi svakako trebalo biti mnogo više.

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.