Dobre vesti za Publicis Group i Omnicom Group: nadležni komiteti Evropske Komisije odobrili su spajanje ove dve svetske agencije u jedinstvenu oglasnu kompaniju, koja će tako postati najveća na svetu.

Dozvola je data bez ikakvih uslovljavanja, a nova kompanija će poslovati pod nazivom Publicis Omnicom Group objedinjujući ukupan prihod od 23 milijarde dolara i čineći više od 40 procenata globalnog oglasnog tržišta. Nova grupa imaće više od 135.000 zaposlenih širom sveta, s tim da konačnu odluku o spajanju treba da daju deoničari jedne i druge kompanije. Očekuje se da će se to dogoditi početkom drugog kvartala 2014. godine.

Podsećamo, krajem jula prošle godine na zajedničkoj pres konferenciji najavljeno je spajanje Publicis Group i Omnicom Group, naglasivši da mogu da rukovode brigama velikih klijenata kojima ovo spajanje i ne mora delovati posebno prijatno.

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.