Brandoctor, prva branding agencija u ovom delu Evrope, lansirala je brend za uglednu austrijsku kompaniju Doka. Brand konsultatni iz Brandoctora stvorili su i imenovali Form-on, novi brand korišćenih građevinskih oplata, a poslom su pokazali svoje veštine koristeći sopstvenu jedinstvenu metodologiju brandiranja kroz Osam sastojaka koji grade brandTM.

“Spojili smo najbitnije od Doke: njihovo iskustvo i znanje s prednošću novog brenda, a to je vrednost za novac, te moderan i pametan odabir, i tako izdvojili komparativnu prednost. Bitno je bilo argumentovati naše smerove u imenovanju i vizuelnom identitetu. Razlika u odnosu na hrvatske klijente bila je brzina odluke i argumentovanja u odabiru imena i vizualnog identiteta.”, izjavila je Anja Bauer Minkara, stariji brend konsultant iz Brandoctora.

Doka je vodeći svetski proizvođač oplatne tehnologije za građevinarstvo s više od 50 godina iskustva i poslovanjem u 70 zemalja širom sveta. Sa novim brendom Form-on cilj im je da radikalno inoviraju globalni biznis sa korišćenim oplatama.

Brandoctor je deo grupe agencija Bruketa&Žinić OM, i već šest godina uzastopno osvaja vodeću svetsku nagradu za repozicioniranje brandova REBRAND 100, a u svom portfoliju osim brojnih hrvatskih brendova poput AutoZubaka, one2play ili Soundseta ima i brendove sa tržišta SAD-a, Velike Britanije i Bliskog istoka. Posao s Dokom ujedno je i jedan od prvih poslova na austrijskom tržištu realizovan u saradnji sa partnerskom agencijom Netural s kojom je grupa Bruketa&Žinić OM ove godine pokrenula i agenciju u Beču. Na ovom projektu je Brandoctor bio zadužen za branding i imenovanje, agencija Popular Bruketa&Žinić OM Beograd za vizualni identitet, dok je austrijski Netural bio zadužen za web stranicu sa međunarodnim web-shopom, a saradnja se nastavlja.

O autoru/ki

marketing ITD

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.