Može se reći da su nam društvene mreže postale kao prenatrpana, neočišćena soba: postajemo fanovi svega i svačega da bismo učestvovali u nagradnim igrama, podržali prijatelje i njihov novi posao, pridružili se nekoj “Facebook revoluciji”, sve to gomilamo bespotrebno i davimo se u haosu koji nastane. Ajax ima rešenje: aplikaciju Društvene maramice koja će vam pomoći da veoma lako obrišete nepotrebne fan stranice i Twitter profile sa svojih društvenih mreža.

Kako radi ova aplikacija pogledajte u kratkom video klipu:

Dakle, ulogujete se u aplikaciju sa svojim Facebook ili Twitter nalogom, obrišete nepotrebno i uživate u čistoći. Važno je naglasiti da se ništa neće automatski obrisati, već sve radite “ručno”.

Ajax je jedna od malobrojnih velikih kompanija koja nema zvanične naloge na Facebooku ili Twitteru – pa tako i ne moraju da brinu da li ćete i njih obrisati sa svojih društvenih lista. U prvih nedelju dana od lansiranja aplikacije, pomogli su korisnicima da uklone više od 200.000 Facebook stranica i 20.000 Twitter profila sa svojih naloga.

Da li ćete iskoristiti ovu aplikaciju? Ako da, javite u komentarima nam koliko ste brendova i stranica prestali da pratite.

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

3 komentara

  • Aplikacija je odlična, osim što je super ideja – ovako nešto mi je baš trebalo jer se previše glupih stranica nakupilo još iz vremena kad su se one tek pojavile, pa mi bilo baš fora da lajkujem “burek iz pekare u 6h”, špagete i Mlatu Zamlatu.

    Jedini brend koji se bavi svojom stranicom, a da sam ga obrisala ovom maramicom je “Smoki”. Odavno nisam videla gluplju kombinaciju photo+caption (fotka i tekst uz nju). Previše veštačke (ne)duhovitosti za moj ukus, a sve u cilju bolje promocije proizvoda kome reklama nije ni potrebna. Nije potrebna ni Plazmi, pa im je fan stranica super.

    Naravno, neću prestati da kupujem Smoki zbog toga, ali ne želim ni da budem “u toku” s novinama u fabrici tako što oni okače random Tumblr fotku morkih stopala uz tekst: “Otišli su po Smoki, pratimo ih!” Really???

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.