Ovo je jedna potpuno neobična reklama, a za šta – nećemo vam reći dok ne pogledate video:

Ono što je, dakle, uradila londonska agencija Iris za svog klijenta Quit UK je sledeće: iskoristili su YouTube, društvenu mrežu na kojoj se provodi najviše vremena radeći ono što se najduže radi na internetu – gledaju video klipovi, napravili video kompilaciju omiljenih subjekata tih video klipova – mačaka – i proširili svoju poruku:

Ostavite pušenje, jer samo mačke imaju devet života!

Da, moglo bi se raspravljati o tome da li je ovako preširoko ciljanje dovoljno efektivno, s obzirom da to da nisu nužno svi mačkoljupci i pušači, ali ako je cilj da se poruka proširi, onda je način njene distribucije sigurno pogođen – sudeći makar po tome da su zaista najpopularniji video klipovi na internetu upravo oni sa mačkama.

Video snimak je postavljen na YouTube krajem novembra, ima više od 60 hiljada pregleda, a tek pre par dana je i zvanično objavljeno da je u pitanju kampanja. Za rezultate ćemo morati da sačekamo još neko vreme.

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.