Apple ne samo da ostavlja bez daha svojim uređajima, već to odlično čini i reklamama koje radi. U novoj reklami za iPad Air videćete fascinantne predele širom sveta, egzotične ljude i lokacije – i vrhunsku opremu koja prati svačiji rad.

Odličan vizuelni efekat upotpunjen je monologom koji izvodi Robin Williams u kultnom filmu Društvo mrtvih pesnika (Dead poets society, 1989.), čiji prevod glasi:

Mi ne čitamo i ne pišemo poezuju, jer je slatka. Mi čitamo i pišemo poeziju jer smo deo ljudske rase. A ljudska rasa je prepuna strasti. I medicina, pravo, posao, inženjerstvo – to su sve plemenite težnje, neophodne za održavanje života. Ali, poezija, lepota, romansa, ljubav – to je razlog zbog kojeg ostajemo živi. Da citiramo Whitmana: “Oh, mene, oh, živote… o pitanjima koja se vraćaju;  o beskrajnim vozovima nevernika… o gradovima prepunim budalastih; šta je dobro u sred ovoga, oh, mene, oh živote?” Odgovor. Da ste ovde – da život postoji, i identitet; da se moćno delo iznova nastavlja i da i vi možete doprineti svojom rimom. Da to moćno delo *ide dalje* i da vi možete doprineti svojim stihom. Kakav će biti vaš stih?

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.