Najpoznatiji svetski lanac sendviča SUBWAY odlučio se da za svoju januarsku promociju #januANY koristi animirane ilustracije u .gif formatu, a za to je odabrao sve popularniji servis Giphy. Kampanja je rađena u saradnji sa agencijom 360i, a umetnici koji su dali svoj doprinos su između ostalih i  Alexander LansangKlement Csaba i Cindy Suen.

Urađeno je ukupno 73 ilustracije, a umetnici su imali samo jedno ograničenje: da animacije budu u skladu sa korporativnim bojama (žuta i zelena).

subway gif godzilla

Fokus ove marketinške kampanje jeste podsticanje fanova da dele ilustracije dalje, svojim prijateljima, i tako povećaju interakciju na društvenim mrežama. Uz glasine da će ovaj lanac restorana uskoro otvoriti i Tumblr blog, jasno je ko im je (nova) ciljna grupa.

subway gif toasty

SUBWAY je prisutan u 105 zemalja širom sveta, sa ukupno 41 158 restorana. Od bivših država Jugoslavije, samo se Slovenija može pohvaliti ovim restoranom, nedavno otvorenim u Ljubljani. Od zemalja iz regiona, Mađarska ima 12, Rumunija 16, a Bugarska čak 27 ovih restorana – “sendvičara”.

subway gif sandwich

Da li mislite da ovaj potez može imati uticaja na povećanje prodaje i popularizaciju SUBWAY sendviča?

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.