Pred brojnom publikom u kafiću FNX u Ljubljani, u ponedeljak, 27. januara, Ivan Stanković je predstavio prevod svoje knjige Osnovi kakodalogije na slovenački, pod nazivom Kakologija, Razvoj in propad Saatchi Balkans 1990-2002. Program je vodio Marjan Novak, direktor i glavni i odgovorni urednik Marketing Magazina, a o knjizi je, pored Stankovića, govorio i njegov dugogodišnji prijatelj i saradnik, Branimir Brljkač, suosnivač kompanije Studio Moderna.

Promociju je najviše obeležio smeh posetilaca uzrokovan prepričavanjem anegdota Ivana Stankovića o terminu CEO i konferenciji posvećenoj njima, te kako je s te konferencije u Beograd doneo termin GRP, te šta znači “ciljna grupa” u Crnoj Gori i kako je prošao sastanak sa vlasnikom TV stanice u Mostaru. O stanju u advertising industriji danas kaže da nema skoro nikakve veze sa onim kako je izgledala u vreme kada je on počeo da se bavi time.

Ivan Stankovic Marjan Novak Branimir Brkljac Osnovi kakodalogije - Kakologija Ljubljana

Ivan Stanković, Marjan Novak, Branimir Brkljač

Za Sloveniju ga vezuju lepe uspomene, i naveo je da je najviše toga naučio u agenciji Studio Marketing JWT, iz koje danas dolazi najveći broj ljudi koji se u  Sloveniji bavi marketingom.

“Kada sedneš u pogrešan voz, sve postaje pogrešno.”  

S tim citatom završio je Stanković promociju svoje knjige, koju smo i mi predstavili u našoj Biblioteci, te utiske o izdanju na srpskom možete pročitati u tekstu Osnovi Kakodalogije.  

Fotografije sa promocije možete pogledati na Facebook stranici Marketing magazina:  

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.