Adidas, nemački brend sportske odeće i obuće, prvi je na rang-listi omiljenih sportskih marki među slovenačkim potrošačima, pokazuju istraživanja agencije Mediana TGI. Za kupovinu sportske odeće ovog brenda se u prethodnih 12 meseci odlučilo skoro trećina ispitanih Slovenaca, dok je Adidas sportsku obuću kupilo 26 odsto potrošača, odnosno četvrtina.

Na drugom mestu omiljenih brendova sportske garderobe nalazi se Nike: skoro 22% odsto Slovenaca je u poslednjih 12 meseci kupilo sportsku odeću ovog brenda, dok se za obuću odlučilo 18% kupaca.

Reebok se nalazi na trećem mestu najpopularnijih sportskih brendova, čiju sportsku odeću je kupilo 6,4 Slovenaca, dok je obuću ovog proizvođača kupilo 4,6 odsto kupaca u Sloveniji.

Slovenakči proizvođač sportske obuće Alpina dobio je naklonost 8 odsto kupaca u poslednjih 12 meseci.

Među deset najbolje rangiranih brendova sportske obuće i odeće u Sloveniji nalaze se i Puma, McKinley, Fishbone, Kappa, Champion, Salomon i Nes.

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.