Aplikacija Playground koju su kreirale studetkinje Metropolitan univerziteta Ana Rodić, Maša Pejčić, Jelena-Marina Bradarić i Jovana Kovač dostupna je i spremna za korisnike Windows phone platforme. Svetske šampionke u kreiranju mobilnih aplikacija i dobitnice Svetosavske nagrade napravile su inovativan kompjuterski program čiji je cilj poboljšanje fizičkih sposobnosti dece uzrasta do 14 godina.

Tim je kreirao Windows 8 aplikaciju za mobilne telefone pod nazivom Playground. Aplikacija je namenjena nastavnicima i deci, a prikazuje šest igara koje sadrže video uputstva – tutorijale dečijih inovativnih sportskih igara. Ova aplikacija je laka za korišćenje i za nastavnike i za decu, a deci je posebno interesantna, jer je njen dizajn pažljivo kreiran kako bi bio što pristupačniji i interesantniji njihovom uzrastu. Aplikacija omogućava da se formiraju timovi i prate rezultati napredovanja, dok se timovi međusobno takmiče.

Sama aplikacija podstiče decu na fizičku aktivnost, zato i ne čudi ambicija i želja AdaJAMM tima da ista zaživi i u školama gde bi se  koristila u svakodnevnoj nastavi.

Aplikaciju možete preuzeti sa Windows phone prodavnice besplatno:

[appbox windowsphone 766bb9a5-2998-4158-a45c-4b81fcb35f79]

O autoru/ki

marketing ITD

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.