Ovih dana je iznova aktuelizovana priča o opasnostima interneta po najmlađe korisnike, prvenstveno zbog brojih pedofila koji vrebaju za svakog klika. Centar za bezbedni internet i NetPatrola podsećaju na važnost bezbednosti na internetu, kao i na odgovornost svakog od nas kao pojedinačnog korisnika.

Da sve više vremena provodimo za kompjuterom nije nikakva novost, već činjenica sa kojom se polako mire i najokoreliji protivnici upotrebe savremenih tehnologija. Povećana rasprostranjenost pametnih telefona i tablet uređaja koji u svakom trenutku imaju pristup internetu, dodatno su učinili svakodnevni život čoveka lakšim, jer se ogroman broj informacija u samo nekoliko dodira ekrana sliva na dlan korisnika.

Iako svesni da svi sadržaji koji kruže internetom nisu korisni i mogu biti veoma štetni i čak nelegalni, korisnici često zatvaraju oči pred onim sadržajima koji sadrže maltretiranje u virtualnom svetu i ostale oblike nasilja nad decom, seksualnu zloupotrebu dece i pedofiliju. Mnogi korisnici nisu svesni da mogu uticati da internet postane bezbednije mesto za sve korisnike, naročito decu.

Pogledajte promo video online mehanizma Net Patrola, koji slikovito opisuje kako štetni sadržaji utiču na našu decu i na sve nas:

Ostavljanjem štetnih sadržaja na internetu, nastavlja se patnja žrtve online nasilja! Prijavite nelegalne sadržaje koji uznemiravaju Vas i Vašu okolinu!

Potpuno anonimnom prijavom pomenutih sadržaja putem formulara koji se nalazi na ovom linku svaki korisnik interneta može učiniti naše online nebo za nijansu vedrijim.

O autoru/ki

marketing ITD

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.