Pre četiri godine, jedna banka odlučila je da napravi niz promena u zajednici u kojoj posluje, a danas su ti rezultati više nego interesantni: 20 obnovljenih dvorišta vrtića, 8.000 dece ima novo mesto za igru, a 4.500 knjiga se sada nalazi u bibliotekama vrtića.

Reč je o Eurobank i projektu Veliko srce, koji je pokrenut u saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac, podržan od strane izdavačke kuće Laguna.

Nagrada VIRTUS za doprinos lokalnoj zajednici dodeljena je projektu Eurobank Veliko srce, za jednostavan mehanizam sa odličnim rezultatom! Od 22.000 kartica Eurobank Veliko srce deo profita se odvaja za ovaj projekta što predstavlja dodatnu vrednost za klijente banke – društveno odgovorno izdvajanje bez dodatnih troškova za klijente.

veliko_srce_virtus_eurobank

U okviru ovog projekta postavljene su posebne sprave za igru i za decu sa invaliditetom, kako bi se podržao njihov razvoj i uključivanje u društvenu zajednicu i kako ne bi ostali uskraćenih za bilo koji deo detinjstva. Mališani sada mogu da pozajmljuju knjige od najranijeg doba i da se tako kvalitetno edukuju, ali i da razvijaju naviku odlaska u biblioteke, što će, nadajmo se, nastaviti i kada odrastu. Dodatna vrednost projekta je aktivno uključivanje zaposlenih Eurobank koji su kroz volonterski rad uspeli da obnove igrališta, postave nove sprave i sve u svemu – oplemene dvorišta državnih vrtića koja sada izgledaju šareno kako ih dečija mašta i može zamisliti!

VIRTUS Nagrada za doprinos lokalnoj zajednici u kojoj kompanija posluje se dodeljuje za posebno isticanje u pomoći pri rešavanju problema ili potreba u zajednici u kojoj kompanija posluje, gradu ili regionu. Fondacija Trag u saradnji u partnerstvu sa Evropskom unijom i Timom za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije dodelila je ovu prestižnu nagradu Eurobank, koja je nagrađena VIRTUS nagradama u različitim kategorijama 2009., 2010. i 2011. godine. Eurobank postavlja korporativnu društvenu odgovornost za integralni deo identiteta od samog osnivanja.

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.