Nedavno je mladi makedonski dizajner Ivan Durgutovski na internetu objavio poster “I have a Kraš on you”, gde je reč crush (eng. žargon: zaljubljenost) zamenjena logotipom kompanije Kraš, i ova zanimljiva igra reči osvojila je korisnike društvenih mreža i spontano se proširila celom regijom. Putem društvenih mreža došla je i do samog Kraša, gde su prepoznali potencijal ove ideje i angažovali mladog dizajnera da za njih napravi logotip za svoju kampanju posvećenu Danu zaljubljenih.

Razmišljajući kako da iznenade zaljubljene parove na Dan zaljubljenih – Valentinovo, u Krašu su se zapitali kako bi reagovali kada bi uz ljubavne poruke koje razmenjuju putem Facebooka dobili i čokoladu. Nakon očekivano pozitivnih reakcija od strane slučajnih ispitanika na ulici, u Krašu su osmislili mašinu koja ljubavne poruke ispisuje na prigodno “I have a Kraš on you” pakovanje Dorina čokolade. Na Dan zaljubljenih, mašina je premijerno postavljena u Avenue Mall shopping centru u Zagrebu gde je izazvao veliki interes svih generacija.

Pogledajte deo atmosfere i oduševljenje zaljubljenih parova:

Davor Runje, kreativni direktor agencije Drap, za marketingITD o ideji da “angažuju korisnike”, odnosno da koriste takozvani user-generated content kaže sledeće:

Mi smo digitalna agencija i skoro sve naše kampanje sadrže user generated content. Internet je medij koji traži interaktivnost, a nju je najlakše postići upravo s user generated contentom.

Koje primere user-generated sadržaja još poznateje iz regiona?

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.