Američki avio-prevoznik Delta postao je poznat po svojim viralnim video klipovima u kojima na zabavan način predstavljaju bezbednosne informacije koje se daju putnicima pre početka svakog leta. Najnovija od njih urađena je u stilu osamdesetih godina prošlog veka, a u snimanju je učestvovalo oko 100 ljudi, među kojima i 20 glumaca – i Alf!

Prvu reklamu ovog tipa uradili su 2008. godine, a stjuardesakoja je davala instrukcije, Katherine Lee, dobila je nadimak Deltalina i od tada postala prepoznatljivo, zaštitno lice ove kompanije. Nadimak je dobila zahvaljujući YouTube komentarima, kada su je gledaoci uporedili sa Angelinom Jolie, pa je igrom reči, odnosno imena, od Delta i Angelina nastalo Deltalina. Pogledajte kako je izgledala prva reklama sa Deltalinom (twitter: @deltalina):

Za Božić prošle godine urađen je safety instructions video snimak koji objašnjava kako se bezbedno putuje ukoliko ste deda Mraz, ili bilo ko drugi ko neguje božićni duh:

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.