Kompanija MasterCard je na međunarodnom kongresu mobilne telefonije Mobile World Congress predstavila svoj novi servis, MasterPass in-app, koji omogućava sigurno plaćanje unutar mobilnih aplikacija. Ovaj sistem uklanja potrebu za skladištenjem informacija o platnim karticama na raznovrsnim mobilnim aplikacijama, i omogućava korisnicima brzo, jednostavno i pre svega sigurno plaćanje.

MasterPass in-app sistem za plaćanje proširuje mogućnosti već postojećeg browser-based MasterPass sistema (koji radi iz internet pregledavača), i omogućava korisnicima direktnu povezanost sa svojom bankom. Aplikacije koje budu sadržale MasterPass omogućiće korisnicima da obave kupovinu sa samo nekoliko klikova, odnosno dodira ekrana, na svom mobilnom uređaju, bez potrebe da napuštaju samu aplikaciju. Optimizovani proces kupovine podržava i najviši nivo sigurnosti i kriptologije.

Ilustracija: businesswire.com

Ilustracija: businesswire.com

Kako se navodi u zvaničnom saopštenju, neki od prvih servisa koji će svojim potrošačima omogućiti plaćanje na ovaj način su Forbes Digital CommerceFat ZebraMLB Advanced MediaStarbucks Australia i Shaw Theatres Singapore.

MasterPass in-app sistem za plaćanje će postati dostupan developerima i prodavcima početkom drugog kvartala 2014. godine.

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.